Az idei évben jobban vártam a nyarat, mint valaha. A bezártság és az online oktatás a lehető legrosszabbat hozta ki belőlem lelkileg és testileg is(úgy is, hogy nagyon igyekeztem). Természetesen az sem segített, hogy az interneten állandóan olyan cikkekbe futottam, hogy hogyan tölthetem el hasznosan és boldogan a karantén időszakot. Honnan volt ennyi motivációja egyeseknek? Én folytonos monotonitást éreztem, minden napom ugyanúgy telt el, mint egy soha véget nem érő mókuskerék. Ébresztő, majd reggeltől estig a számítógép képernyője előtt túlélni, egy-egy étkezéssel megszakítva a különféle online beadandók és tesztek sokaságát. Tehát a nyár és a változás, egy kis “kiszabadulás” már nagyon kellett minden szempontból. Hiszen alapvetően is aki dolgozik és iskolába jár rendszer van az életében, ami egyébként számomra is fontos, de legalább ilyen fontos egy spontán kávé a legjobb barátnőmmel, egy séta vagy kiruccanás, bármi, ami egy kicsit kizökkent.

Tehát! Kedves nyár, nagyon vártalak már! Bár a június esősebb volt, mint a megszokott, bízom abban, hogy előbújnak a nap szívet melengető sugarai, melyek nemcsak a szervezetem D-vitamin készleteit töltik fel maximálisan, de a hideg hónapok után a lelkemnek is jól esik, ráadásul nagyon.

Hogy mit jelent számomra a nyár úgy igazán? Egyfajta szabadságérzetet, bár dolgozom, a suli ilyenkor szünetel, így szabadidőm is több van. A nappalok hosszabbak, még este kilenckor is világos van. Imádom, amikor először felvehetem a kedvenc nyári ruhám, hogy minden szetthez másik napszemüveget választhatok, ami harmonizál a cipőmmel és természetesen az elmaradhatatlan táskámmal. Amikor annyira forró a beton a lábam alatt, hogy a cipőn keresztül is perzsel. A nyár összes gyümölcsét reggeltől estig minden étkezésre szívesen fogadom, de a dinnyeszezon az aranyérmes minden évben. Amikor egy forró és hosszú nap után hideg zuhanyt veszek. Az egész napos strandolást, azt, hogy a nap eleji energikusság estére elillan. A hófehér bőröm barnulását, bár csokoládé színem sosem lesz, a legkisebb árnyalatnak is nagyon tudok örülni. A késő esti beszélgetéseket a szabadban. Hogy hajnalban lehűl a levegő és akkor lehet igazán jót aludni. A könnyű ebédeket és a finom jégkrémeket. A szabadban sütni és piknikezni. Nagy nyári zápor után az eső illatát. Az egész évben felhalmozódott film és sorozat listát kimaxolni, az összes könyvet elolvasni, ami már régen vár rám. A nehéz sminkek helyett a minimális pirosítót és szempillaspirált. A friss gyümölcsből készült süteményeket és a frissítő jeges kávét. A tenger sós illatát és a tengertől hullámos hajat. A vásárok és bazárok hangulatát.

2020 ébresztő, tartogat- e valami érdekeset az igazi nyár?!

Sz.