Régen szerettem volna már megírni ezt a bejegyzést, de mostanában kissé kaotikus minden. A Gilmore girls, vagyis a Szívek szállodája c. nem éppen mai, de annál izgalmasabb, humorosabb, szívet melengetőbb sorozatot hoztam el Nektek! 

Hogyan jött az ötlet, hogy megnézzem? Kislányként anyukámmal néztem néhány részt. Szerettem volna visszaidézni azokat a pillanatokat, kicsit nosztalgiázni, így úgy döntöttem belevágok.

A Szívek szállodája amerikai sorozat, a dramedy, vagyis a tragédia és a komédia egyvelege, kategóriába sorolható. A sorozat megalkotója Amy Sherman-Palladino. A főszerepet Lauren Graham és Alexis Bledel játssza.  A sorozat a 2000- es évben debütált, összesen 8 évados, melynek érdekessége, hogy az utolsó évad évekkel később játszódik, mint az előzők, összesen 4 epizód, amivel egyfajta előretekintést kapunk a szereplők jövőbeni életéről.

A sorozat főszereplője Lorelai(Lauren Graham) és Rory(Alexis Bledel) Gilmore. Anya és lánya kalandos mindennapjait ismerhetjük meg egy apró kisvárosban, ami a Stars Hollow nevet viseli. A két nő között nagyon erős kötelék van, ami nemcsak szülő-gyermek kapcsolat, hanem barátnők is, ez leginkább annak köszönhető, hogy Lorelai még gyermek volt, amikor Rory megszületett, majd egyedülálló anyaként teremtett meg számára mindent, amire szüksége volt.

A történetbe Rory középiskolás éveinek elején kapcsolódhatunk be, láthatjuk hogyan kerül be a magánsuliba, az első szerelem nehézségeit, figyelemmel követhetjük hogyan cseperedik felnőtt nővé, egyetemet választ, diplomát szerez.

Lorelai személyét is legalább ilyen közelről ismerhetjük meg, a számtalan szerelembe esésnél, majd csalódásnál mi is ott vagyunk, vállalkozásba kezd, majd létrehozza legnagyobb álmát, a Szállót, legjobb barátaival együtt, ami pedig a legnagyobb kihívás, hogy szüleivel felépítse a kapcsolatát. Észre sem vesszük, és egy pillanat alatt mi is családtaggá válunk.

Hogy miért nézzétek meg? Számtalan okot tudnék mondani, de csak néhányat sorolok fel, hogy számotokra is legyen újdonság!

Ha szereted a kávét, akkor mindenképp, hisz itt a főszereplők gyakorlatilag kávéfüggők, Luke hangulatos kávézójától garantáltan még a kávéillatot is érezni fogjátok az orrotokban. Ha szerettek állást foglalni egy-egy szerelmi szál mellett, mert itt van bőven választék. Akkor is, ha listát írtok a sorozatokban megjelenő könyvekről, mert Rory bizony könyvmoly. Imádjátok a finom ételeket és süteményeket? Mert Sookie minden alkalommal kitesz magáért! Listák nélkül Ti is elvesznétek? Mert itt minden pro-kontra, ha dönteni kell. Egyszóval nézzétek meg, ha nevetni akartok, ha sírni, ha sírni a nevetéstől, ha boldogok vagytok, vagy éppen szomorúak. Szívet melengető kis sorozat ez, amire érdemes időt szánni!

Sz.

Képek forrása: Pinterest