Napjainkban egyre több a ruhaüzlet, szinte hetente megújuló kínálattal, ami könnyen kísértésbe ejthet. Heti szinten néhány új darabbal bővülő ruhatárunk, valljuk be, egy idő után óriási és kezelhetetlen gardróbhoz vezet. A végén már azt sem tudjuk, hogy mi lapul a mélyén, ami pedig a legrosszabb, hogy ilyenkor is gyakran felmerül a kérdés reggelente, hogy vajon mit vegyek fel?!

Az pedig még ettől is többször előfordul, hogy olyan elemek kerülnek a kezünkbe, melyeket soha, azaz SOHA még csak fel sem vettünk, mint a három éve vásárolt szoknya, amin még a címke is rajta van, ami akkor jó vásárnak tűnt, mert a 70%-os leárazáson szinte “ajándék” volt, de arra akkor nem gondoltál, hogy a színe annyira harsány, hogy bármivel is próbálod felvenni, semmihez sem passzol, a hossza pedig a jó ízlés határait feszegeti, vagy az a cipő is legalább ekkora hiba volt, ami a kedvenc márkád ugyan, a létező legmenőbb piros színben, és még a sarka sem annyira magas, így kényelmesen hordható lenne, de a legutolsó darab 38-ast vásároltad meg, a 39-es lábadra, mondván, kinyúlik, de nem nyúlt. Lefordítva, könnyen lehet ablakon kidobott idő, pénz, hely a nem átgondolt vásárlás, a rosszul kiválasztott darabok.

Tartsatok velem, ha szeretnétek megismerni azt a módszert, ami költség- és időhatékony is egyben! Ez egy olyan technika, amikor a szekrényedben lévő darabok egymással különösen jól párosíthatók! Ez pedig nem más, mint a KAPSZULA GARDRÓB! Ugye milyen izgalmas? Végre egy olyan ruhás szekrény, ami elé állva a reggeli rohanás során nincs kérdés, csak villámgyors elhatározás, mert akármit magadra kapsz, divatlapból kilépve érezheted magad!

A kapszula  gardrób alapja, hogy a benne található elemek jól kombinálhatók. Konkrét számú ruhadarab van benne. Több kapszulánk is lehet, meghatározhatjuk, hogy melyek a munkára, a szabadidőre, a szórakozásra, vagy az utazásra szánt darabok, összeállíthatunk évszakonként külön kapszulákat. A fontos az, hogy végig ugyanazt a szabályrendszert kell követnünk. A kiindulópont az alap színek válogatása, melyeknél a legokosabb megoldás, ha semlegesben gondolkodunk, hiszen ezek jól kombinálhatók bármivel. A fő színeket az alapján válogasd ki, hogy számodra mi a megfelelő, mi mutat rajtad jól, ma már számtalan színtanácsadásra, szín típus megállapítására van lehetőség, amennyiben valaki nem tudja eldönteni mi a legelőnyösebb számára. A hideg és meleg árnyalatokat ne keverjük. A fő szabály az, hogy egy adott darab minél több másikkal jól mutasson együtt, amennyiben a kapszula részévé tesszük. Akkor jó a választás, ha az outfit variációk száma sokkal magasabbra emelkedik, mint az adott darab előtt. Fontos, hogy a mintás darabokat kevesebb dologgal tudod felvenni. A színek legyenek harmóniában egymással. A ruhadarabok mellett pedig a kiegészítőkről sem szabad megfeledkezni, ezek tovább emelik a lehetőségek számát.

Az én mindennapi kapszulám alapjául fekete nadrágot, bakancsot és bőrkabátot, valamint fehér felsőt választanék.

Ez alapján bármit könnyen beilleszthetek, csak a színvilág meghatározása a fontos. Szürke nadrággal és púder színű felsővel, a szettek száma rögtön négyre nőtt, egy egyszínű blézerrel nyolcra, és így tovább. A fontos az, hogy vásárlás előtt gondoljuk át, szükségünk van az adott ruhára, vagy sem, beékelhető a kapszuláinkba, vagy sem, illetve hasznos-e számunkra hosszútávon is, gondolkodjunk előre!

Sz.

képek forrása: pixabay.com