Az ősz a kedvenc évszakom, nemcsak a bekuckózós, filmezős, sütőtök és fahéj illatú kellemes esték miatt, hanem a réteges öltözködés is fontos szerepet játszik ebben, ilyenkor tud igazán kibontakozni a stílusom, színek, minták és egyedi darabok kombinálása során.  Egy- egy évszakváltás mindig különleges időszak a divat szerelmesei számára, így természetesen engem sem hagy hidegen, sőt. 

Sokan azt gondolják, hogy ilyenkor a teljes ruhatár kicserélése a megoldás arra, hogy a divat követői legyenek, de ez tévedés. A divat olyan, mint egy állandó körforgás. A trendek újra előjönnek. Persze mindig vannak teljesen új ötletek is, de az alapdarabok sosem mennek ki a divatból. Hoztam néhány ötletet, melyek az idei ősz hódítói! Biztos vagyok benne, hogy számos darab a Te szekrényedben is fellelhető!

SZÍNEK és MINTÁK

A színskála győztese idén ősszel egyértelműen az élénk mustársárga lett. Bármilyen egyszerű szettet képes feldobni, egy sárga cipő, vagy táska pedig nagyon menő lehet, akár egy fekete garbóval és farmerrel is. Azonban aki kevésbé bevállalós, az se csüggedjen, ugyanis a lila és a zöld árnyalatai is számos darabban felfedezhetők a boltok kínálatában. A barna pedig örök királynője marad ennek az időszaknak, legyen szó bármelyik árnyalatáról. A nyár után tovább hódit az állatminta, szerencsére, hiszen legalább olyan hatást tudunk velük elérni, mint egy élénk színnel.

KIEGÉSZÍTŐK

Azt gondolom, ilyenkor a legkönnyebb kiegészítőket párosítani az öltözékünkhöz. Egy szép kalap, bőrkesztyű, vagy egy kifinomult sál teljesen más megvilágításba helyezi az összeállítást. A hajékszerek is fénykorukat élik, gyöngyös és köves csatok minden mennyiségben jöhetnek! Ilyenkor nálam mindig előkerülnek a nagyobb pakolós táskák is. Aki pedig a praktikus vonalat követné, de mégis csinos darabot szeretne a magáénak tudni, annak jó hírem van, ugyanis egyre nagyobb a kínálat a hátitáskák terén is.

HARISNYA

A kiegészítőkhöz is sorolhattam volna, de úgy gondoltam, hogy az őszi- téli ruhatár egy alap darabjáról beszélünk, így megérdemel egy külön bekezdést. Egyszínű, pöttyös, szívecskés, esetleg csipkés. Bármelyik tökéletes választás, ugyanis az idei ősz óriási slágere. Akármilyen anyagból készült szoknyával kiválóan mutat. Egy kis trükkel pedig összefonhatjuk a nyári, és az őszi viseletünket, ugyanis a nyári szoknyákat feldobhatjuk őszi harisnyával, létrehozva így egy szuper különleges szettet.

A LÁBAMRA MIT VEGYEK FEL?

Bokacsizma az örök klasszikus. Ahogy a tavalyi évben is, idén is menő lesz a combcsizma, de a bakancsok is. Óriási a választék minden téren, de talán a bakancsok stílusát újították a legjobban, így egészen a gyöngyös, rózsaszín, nagyon csajos változattól a fekete, férfiasabb változatig válogathatunk, annak megfelelően, hogy hozzánk mi illik a legjobban.

AMI NEM MEGY KI A DIVATBÓL 

Hogy mi az, ami örök darab? Egy jó bőrkabát mindig feldob egy egyszerű öltözéket is, ez a darab évekig is kitart mellettünk, nem kell minden évben újat vásárolnunk. Egy fekete és egy sötét farmer állandó darabja kell, hogy legyen egy alap ruhatárnak, ezekkel könnyen felvehetünk egy- egy merészebb, színesebb felsőt. Az a bizonyos kis fekete ruha is elmaradhatatlan, ebben az esetben a mustár kiegészítők istenien mutatnának vele. A kiegészítők terén ami elengedhetetlen a sikkes megjelenéshez, az nem más, mint egy kifinomult óra. Egy fehér lezser ing pedig szuperül kombinálható úgy, hogy a mindennapokra viseld egy irodai napra, vagy a hétvégén egy esti buliba.

Amiről ugyan nem esett szó, de fontosnak tartom, az pedig nem más, mint az ápolt körmök és az ápolt bőr, esetleg minimális smink, ami kiemeli az arcvonásainkat. Ezekről a dolgokról sem szabad megfeledkezni, ugyanis legalább olyan fontosak, mint a ruházatunk, a megjelenésünk részét képzik.

A legfontosabb azonban az, hogy jól érezzük magunkat abban, amit viselünk. Hiába nagyon csinos a ruhánk, ha azon aggódunk, hogy túl rövid, hiába gyönyörű mustár árnyalatú a felsőnk, ha számunkra túl harsány és hiába vesszük meg a legdivatosabb magassarkú bokacsizmát, ha két lépés után már sírni tudnánk, olyan kényelmetlen. Így az öltözködés első, és fő szabálya a kényelem és a komfort. Legyen rajtunk bármilyen szett, akkor sugárzunk benne igazán, ha jól érezzük magunkat és önmagunkat adjuk általa.

És Neked milyen a kedvenc őszi szetted? Írd meg nekem, ha van kedved hozzá!

Puszi, 

Sz.

Képek forrása: pexels.com