A legtöbbünknek nehezek a reggelei, főként a hétköznapokon. Gondoljunk csak bele, egy héten hányszor indulunk késve az iskolába vagy a munkahelyre. Kapkodunk, az utolsó pillanatban jut eszünkbe a legfontosabb dolog, amit még el kell tennünk a táskába. Van, akin a kávé sem segít, vagy még arra sem jut az idejéből, hogy megfőzze…

Ezek a problémák megoldhatók, néhány tipp segítségével! Spórolj te is az idővel:

1. Kávé helyett víz! A reggeleket indítsuk egy nagy pohár vízzel! A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel létfontosságú. Gyorsabb lesz az emésztés tőle, beindítja az anyagcserét, hidratál, energetizál.

2. Időt spórolhatunk, ha reggelinket már az előző este elkészítjük. Számos olyan lehetőség van, ami másnap reggel is legalább olyan ízletes és laktató, mint aznap. (zabpehely, smoothie, chia puding)

3. Csekkoljuk az időjárást, hogy másnap ne érjen meglepetés! Így időben tudunk gondoskodni az útról és a ruházatról is.

4. Készítsük elő a másnapi outfittet. Mindenki tudja, hogy a reggeli tanácstalanság a legrosszabb, hosszú percekig, a reggeli értékes időnket azzal tölteni, hogy a fekete csőfarmer vagy éppen a kedvenc szoknyánk lesz a tökéletes választás.

5. Pakoljunk be a táskánkba! A legkönnyebb azt mondani este, fáradtan, hogy reggel majd összedobálom amire szükségem lesz, de ez mindig rossz döntés! A végén otthon marad a legfontosabb, a jegyzetekkel megtömött dosszié, a kocsikulcs, vagy a határidőnapló.

  1. A legfontosabb tárgyainkat, mint a pénztárca és a kulcs, ami valamilyen rejtélyes módon mindig felszívódik a lakásban, tegyük mindig ugyanarra a helyre, hisz mindenki tudja, ha ezek az ‘apróságok’ eltűnnek, akkor abból csak késés és rohanás lehet!

A fenti tippek betartásával megoldódhat a reggeli kapkodásból adódó szétszórtság és rossz hangulat, jó esetben pedig hosszabíthatunk még pár percet a reggeli szundin, mielőtt belevágunk az újabb napba, pörögve, tele energiával!

+tipp: Jó ötlet lehet néhányszor lemérni, hogy egy-egy tevékenység meddig tart reggelente, mennyi időt vesz igénybe a smink elkészítése, a reggeli elfogyasztása, a hajunk vasalása/göndörítése. Így kiszámíthatjuk, hogy mikor kell megszólalnia az ébresztőnek! J

Képek forrása: pixabay.com, pexels.com

 

 

Puszi,

Sz.